SZIOKA - Szigeti Oktávia Táncművészeti alapítvány

Tíz éve mikor létrehoztuk az  alapítványt azon szándék vezérelt minket, hogy a tehetségek felkarolásával segítsük a honi táncművészet életben tartását és megújulását. Alapítványunk a táncművészek, táncpedagógusok támogatására, továbbképzések szervezésére, a tehetségek felkutatására és megsegítésére jött létre. A kezdeti tervezést felülírta az élet új gondolatok születtek a legkisebbekre a kezdetekre helyezve a hangsúlyt. Alakulásunk óta meggyőződésünké vált, hogy a gyermekkorban végzett mozgásformák jobban rögzülnek a tanítványokban. Ennek okán sokat tettünk azért, hogy az óvodás gyermekek megismerkedhessenek a modern tánc adta lehetőségekkel.

Kozármislenyben 7 évvel ezelőtt kezdtük el ezt a munkát, 330 óvodást két héten keresztültérítésmentesen tanítottunk ezt a következő évben is megismételtük az óvodások körében.Ez adta a ma is működő Kozármislenyi Moderntánc csoportnak a magját. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2018-ban már Pécsen is indítottunk két csoportot. A csoport vezetője Kovácsné Dr. Bobály Viktória, akinek vezetése alatt kis és nagyiskolás korosztályban működik a két csoport. A fiatal táncosok a csapat indulását követően a fellépések mellett országos táncművészeti fesztiválokon és versenyeken is részt vesznek, ahonnan mindig dobogós helyezésekkel térnek haza és nem egyszer állhattak már a dobogó legfelső fokán is. Sok minden történt az elmúlt tíz évben.

Folyamatos táncpedagógus továbbképzést tartunk Pécsett és intenzív módszertani és táncpedagógiai továbbképzéseket szerveztünk. Lehetőséget biztosítottunk egészség megőrző mélyizom erősítő gerinctornára egy éven át a Kozármislenyi Művelődési házban. Az alapfokú Művészeti Iskolákban és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumban tanuló tehetséges fiataloknak képzési lehetőséget biztosítottunk nyári kurzusokon, szakmódszertani továbbképzéseken. Pályaorientáció keretében, mentorálunk táncpedagógus szakirány felé forduló Szakgimnáziumban tanuló illetve már végzett növendékeket. Szakmai fórumon: táncversenyek, fellépések, előadások, szakmai beszélgetések, felvételik, táborok, tánckurzusok alkalmával jelen voltunk és népszerűsítettük céljainkat. Táncszínházi produkciókat hoztunk létre, hogy növendékeink megismerhessék a színházkészítés csodálatos világát.

Tíz éves lett közös gyermekünk, immár megerősödve vidáman éli gyermekkorát köszönhetően annak a példaértékű összefogásnak amit a szülők és a támogatók segítségével létrehoztunk. Ezúton is szeretném kinyilvánítani hálás köszönetemet irányukba. Rendhagyó módon nem egy újszülöttet hanem egy tízévest nevezünk el a mai naptól a 
Szigeti Oktávia alapítvány keretei közt működő tánc együttes neve 
SZIOKA táncművészeti alkotó társulat.

szöveg: Szigeti Oktávia

Scroll to top

A MUNKÁM  A HOBBIM  és azt hiszem,  AZ ÉLETEM  is …  :-)

Jó szívvel veszem és köszönöm, ha körbenézel s megosztod képeim …

Kozármisleny, Kozármisleny Tv, Mislenyi Hírportál, Bezdán Katalin Fotó,

PRODART MOVIE

Film-, video-, televízióműsor-gyártás
Fényképészet
Szolgáltatásunkra a rugalmasság és mobilitás jellemző.  Cégvezetésünk közel 30 év szakmai múlttal rendelkezik. Számos televíziós műsor, rendezvény dokumentálás, koncert felvétel, céges image film, videoklip van a palettánkba. A teljesség igénye nélkül, szívesen ajánljuk  az alábbi linkek megtekintését.

Kapcsolat -

B. Bezdán Katalin​

+36 70 779 7704
+36 70 779 7720

Vár a Tenkes alján | HIVATALOS VIDEÓKLIP

A Siklósi vár egész évben látogatható …

Józsa Gergely Néptánccsoport - image klip - 2019

“A múltat idézhetjük dallal és tánccal … Állj meg egy percre itt! Ne hagyd veszni értékeit, Mert jövője annak lehet, ki megbecsüli gyökereit.” – Lieber Ilona

Siklósi Várfesztivál Beharangozó 2020

Siklósi Várfeszitvál 2020-ban is a Tenkes alján!

Rudán Joe - Karácsonyi Koncert

“Kívánd, hogy mindaz, amit ma éjjel gondoltál ugyanúgy igaz legyen holnap s holnapután … ” 

Siklósi Várfesztivál 2019

Siklósi Várfeszitvál a Tenkes alján!

Offroad Ranch - Himesháza

Egy 3 napos rendezvénnyel nyitotta meg kapuit a himesházi Offroad ranch.

Gyermekhangok a békéért - PÉCS

A rendezvény célja, hogy a gyerekek megérezzék, hogy összefogva, közösen óriási eredményekre képesek …

KMSE induló / Kozármisleny Sportegyesület

Rudán Joe – Kozármisleny SE Induló

EUROPA CANTAT XIX Pécs 2015

Sing, sing!

EUROPA CANTAT XIX PÉCS 2015

After 1988 EUROPA CANTAT returns to PÉCS, Hungary in 2015!

Gyermeknap beharangozó

Családi Gyermeknap a fák tövében. 2015. május 31. Kozármisleny

Beer Sheva Brahms Festival 2014

MTV1 Aranymetszés, Beer Sheva Brahms Festival 2014 Israel Sinfonietta Beer Sheva – הסינפונייטה הישראלית באר שבע

A „Nulla hiba“ mentalitás